Monday, February 26, 2018

Blog Semakin Membosankan, Nak Tutup Tapi Sayang


Sehari dua ni, setiap malam aku bukak blog. Itupun sebab laptop dah sedia On sebab kakak guna sambil study. Dapat lah aku tumpang konon nya. Niat nak update,tapi aku tak tahu nak cerita pasal apa. Semua pun dah bercerita di FB, bila buka Blog dah takde apa nak cerita. Tapi nak tutup terus, sayang pulak. Lagipun rutin harian pun sama je, huhu.

Peliknya, aku dah malas nak baca, dulu walaupun tak update blog sendiri, rajin jugak lompat dari blog ke blog, baca kisah kengkawan. Blog yang aku suka dan wajib baca setiap hari dulu pun, aku dah malas nak baca. Adui, pehal teruk sangat nih.

Waktu Free, aku suka baca buku. Pantang ke kedai buku, mesti terbeli. Eh, bukan novel, buku tentang motivasi dan buku2 ilmu yang lain. Nampak sangat hidup aku sekarang memerlukan motivasi, haha. Apapun, aku tak rasa rugi beli buku, sebab sampai bila2 pun boleh baca kan? Sejak Cikebom pandai buat hal sendiri ni, sempat lah aku ber MeTime baca buku, bagi dia buku kosong dan pensel, pandai2lah dia buat hal sendiri, tapi bila lepa mata aku, kaki tangan semua dia conteng, huhu.

Kesimpulannya sekarang, aku sayang Blog ni tapi untuk aktif macam dulu, rasanya dah takde. Banyak kenangan aku dengan blog, ramai yang aku kenal dari dunia blog (yang kini lebih selesa bertegur sapa di FB). Semoga blog ni tidak berkubur.

Kbai


4 comments:

Ann Ishak said...

secara tak langsung dah ada entry baru ni :D

paridah said...

MENULIS BLOG BOLEH JUGA MELEGAKAN STRES IRFA..TULISLH APASAJA

Hans said...

kena ambil mood dulu kut
hehehe
rugi kalau tutup

happyichigo♥ said...

Salam kak..
Saya juga tak blog hopping macam dulu..dan tak blogging lagi..ada kala update juga, sebab ada time rindu nak menulis walaupun yg ntahapa2..rindu zaman blogging dulu kan..!!take care kak