Tuesday, August 1, 2017

Kini Sudah Bulan Ogos


Selamat Datang Ogos
Cepat sungguh masa berlalu
Rasa macam baru je ucap Selamat Tahun Baru 2017
Pejam celik pejam celik
Kita dah pun di bulan ke 8 Tahun 2017

Kehidupan aku seperti biasa
Menguruskan keluarga
Sibuk keluar masuk keta hantar anak ke sekolah dan tusyen
Dirumah pula, rutin sebagai Suri Rumah
Membasuh, Memasak, Mengemas

Kedengaran membosankan ke?
Masa bekerja dulu aku fikir mesti bosan
Buat benda sama setiap hari
24 Jam, 7 hari seminggu
haha

Alhamdulillah, setakat ni belum bosan lagi
Baby Aisha pun dah 1 tahun 7 bulan
Setiap hari ada je perangai baru dia
Sentiasa menghiburkan
haha

Setiap hari aku berdoa
Diberi kesihatan dan peluang untuk melihat anak2 membesar
Semoga Allah mendengar doaku ini

4 comments:

Ainniah Zulkefli said...

Alhamdulillah. Nikmat tak terhingga jadi surirumah ialah dapat tengok anak2 membesar depan mata. Bersyukurlah. Kita tak tahu, ada orang lain yg sedang cemburukan life kita. Hehe :)

Sweetie said...

Betul Irfa... rasa mcm masih awal tahun 2017 lagi... rupa2nya dan hujung tahun dah. Umo pun perlahan2 bertambah tanpa sedar tengok kulit dah berkedut...hehhe

Tugas sebagai surirumah lagi teruk dan berat... tak sempat nak bosan... lagi penat adalah.

HeNRieTTa JoSe said...

sekejap je kan masa berlalu....

Rabiahtul Adawiyah said...

hai kakak..saya dah follow blog akak

robiahtul.blogspot.com