Tuesday, December 13, 2016

Update Penutup 2016

Tuesday, December 13, 2016 0
Update Penutup 2016
Hai, cepatnya masa berlalu. Pejam celik pejam celik, dah dipenghujung tahun 2016. Banyak perkara berlalu 11 bulan yang lepas, manis ke masam ke, redah je.

Lamanya tak update blog. Dah tak tahu apa yang nak dikongsi disini, semuanya dah update kat Facebook (walaupun bukan 100% tapi 50% ada kat situ).

Dah setahun 4 bulan aku duk rumah, bukan duduk sesaja, macam2 benda buat jugak. Selain kerja rumah yang tak pernah habis, jadi driver untuk anak-anak, aku masih berjualan online (cuma tak serancak dulu). Seronok tengok kawan-kawan yang dah ada produk sendiri, ada bisnes yang dah stabil, tapi aku masih lagi terumbang ambing, kejap buat tu, kejap buat ini. Tak de satu benda yang betul-betul fokus. Entah lah.

Aku harap 2017 nanti akan lebih baik. Banyak perkara dan benda yang aku inginkan belum tercapai. Tapi aku tetap bersyukur dengan apa yang aku ada.

Syukur aku masih dikurniakan kesihatan yang baik, anak2 dan suami sihat setakat ini
Syukur aku masih ada ma ayah, adik beradik dan family kecik kami (kecik ke? dah ber 6 kot) haha
Syukur ada tempat berteduh dari hujan panas walaupun bukan atas nama sendiri
Syukur ada kenderaan menghubungkan aku dari A ke B dan ke C, walaupun bukan nama sendiri.
Syukur aku masih boleh bertukar pakaian 3x sehari.
Syukur aku masih mampu makan ikut selera (lepas ni kena ubah pemakanan sihat, umur dah banyak).

Tahun depan umur aku 38 tahun dah, kadang2 terfikir cukup ke bekalan aku untuk pulang ke negeri abadi?

Sempurna kah solat ku? Bacaan solat dah paham maknanya ke belum?
Pemakaian banyak lagi perlu di perbaiki, Allahu.
Baca Al-Qur'an setiap hari tapi belum baca terjemahan sepenuhnya. Allahu.

Kadang malu pada diri sendiri, sibuk sangat dengan dunia. Sedangkan berapa lama lagi akan mnghuni dunia ini.

Maaf kalau post kali ni agak poyo, tapi itu lah yang selalu aku fikirkan.
Maaf kalau ada salah silap selama berceloteh di blog yang makin sendu ni

Aku doakan pada semua yang masih sudi singgah kat sini, moga korang di berkati Allah dalam semua urusan. Jumpa lagi kalau ada umur.

Bye