Friday, August 10, 2012

Tabung Alia Haryanie

Pagi ni..macam biasa on pc dan buka emel opis.emel biasa2 je.dan dalam banyak-banyak emel terselit emel tentang rakan blogger yang baru aku kenal sejak bulan Julai yang lepas.aku dah penah tulis kat blog tentang dia,Alia Haryanie kat sini dan memang lepas kenal blog dia,setiap hari aku akan klik untuk tahu apa perkembangan dia.kadang-kadang aku cuma baca tapi tak komen sebab aku dah tak tahu nak komen apa.rasanya perkataan TABAH dan SABAR pun dah lali di telinganya...

walaupun tak pernah bersua,sebagai saudara sesama Islam dan juga sebagai ibu..hati semestinya tersentuh dengan kisah penderitaan dia.melihat anak-anaknya terutama Aiman yang masih kecil aku terbayang anak-anak dirumah.

Dalam kita sibuk membeli belah kelengkapan menyambut raya,dalam sibuk mengunjungi pasar ramadhan mencari juadah berbuka..ingatlah,insan-insan yang tidak berkemampuan.

hebatnya dunia internet,maklumat dihujung jari.bagi aku..kalau kita tak cerita orang takkan tahu.mungkin ini cara Alia untuk berkongsi ceritanya.dan aku kagum dengan semangat yang dia miliki.

semoga dengan izin Allah dibulan Ramadhan yang mulia ini,aku minta dan doa-doa sangat-sangat semoga Alia sembuh kembali demi anak-anaknya.sama-sama kita doakan yeblog AliaHaryanie dan kalau berminat boleh juga beli toto,cadar dan comforter disini.

5 comments:

kakcik said...

Betul tu Irfa. Tiada kata lagi yang dapat diluahkan buat Alia, hanya doa dan bantuan yang tidak seberapa boleh dihulurkan...

-Sara- said...

blog ni mmg banyak benefitnya kan kak..same2 kita boleh mmbntu mereka yg kurg berkemampuan :)

ainnoraini said...

Mmg seorang insan yang tabah sangat...dan kuat semangat demi untuk anak2..
Sama2 la kite membantu pd yg memerlukan...

Rai said...

aritu aku ada cerita jugak pasal alia ni kat mak aku..mak aku pun simpati..kesian sangat sbb aku nak sangat tolong tapi tak dapat nak fikir nak bantu macam mana..alhamdulillah ramai yg nak membantu dia..semoga dengan dana yang disumbangkan tak payah dia risau tentang kos perubatan ke apa..dan cepat sembuh..

♥cikmOt♥ said...

baca jugak blog dia...
sedih kan...